Over mij

Ik vind het fascinerend en belangrijk om de ontwikkelingen en behoeften in de maatschappij te volgen en te kijken hoe ik daaraan mijn steentje kan bijdragen. Ik ben ervan overtuigd dat traditionele ambachten in volle gang zijn om hun positie opnieuw te vestigen. Mijn keuze daarin is het creëren van vormen van wol, waarbij kwaliteit en duurzaamheid voorop staan.

Daarnaast ben ik vooral op zoek naar eigenzinnige ontwerpen. Persoonlijk kan ik enorm genieten van iets waaraan, speciaal voor mij, tijd en aandacht is besteed. Dat fijne gevoel gun ik anderen ook.

Voldoening krijgen van hetgeen je creëert en het daadwerkelijk maken van een tastbaar product geeft veel energie. Inmiddels ligt het hele huis vol met materialen die ik de loop van de jaren heb verzameld. Het idee was om daar eens iets van te maken als ik met pensioen ben, maar ik vind dat de tijd nu rijp is.

Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken: vaarwel kantoorbaan, hallo eigen zaak. Mijn droom verwezenlijken om zelf aan het roer te staan en mijn eigen ideeën op mijn manier uit te voeren.

Ik werk graag met wol omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Soorten wol zijn er in overvloed zodat voor elk product een unieke combinatie van kleur en materiaal gekozen kan worden. Maar wat bovenaan staat is dat ik het speciaal voor de klant – voor jou – maak, met de hand, naar jouw specifieke wens in kleuren, materialen en afmetingen.

De thema’s waarbinnen ik werk zijn te vinden op deze website. De inspiratie krijg ik van Nanuk die voor mijn gevoel nog steeds bij ons is… en als je goed kijkt komt ze terug in de ontwerpen.

Gerda Plaisier